Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Misiunea Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană

A A A

Ambasadorul Daniela Morari a participat la cea de-a 7-a reuniune a Platformei Societății Civile UE – Moldova

Publicat:Thu, 01/04/2021 - 09:09

La data de 30 martie curent, Șeful Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, Ambasadorul Daniela Morari, a participat la sesiunea de deschidere a celei de-a șaptea reuniuni a Platformei Societății Civile UE – Moldova. Evenimentul a fost organizat pe 30 - 31 martie curent în format virtual și a reunit reprezentanți ai societății civile din UE și RM.

Participanții la reuniune au discutat evoluțiile în implementarea Acordului de Asociere RM – UE și impactul pandemiei Covid-19 asupra realizării acestuia. În particular, au fost menționate implicațiile pandemiei asupra comerțului RM – UE și pieții naționale a muncii, precum și măsurile care pot faciilta o redresare ecologică a economiei. În cea de-a doua zi a evenimentului a fost abordată necesitatea și oportunitățile digitalizării serviciilor de sănătate în Moldova.

Ambasadorul Daniela Morari a salutat activitatea Platformei Societății Civile UE – Moldova și a reiterat rolul de partener cheie al societății civile în implementarea Acordului de Asociere cu UE. Aceasta contribuie la punerea în aplicare a prevederilor din Acord, la monitorizarea nivelului de realizare al acestuia și la comunicarea despre parcursul european al RM și valorile UE cetățenilor moldoveni. Oficialul RM a remarcat și contribuția societății civile la atenuarea consecințelor crizei pandemice din Moldova.

Lucrările Platformei Platformei Societății Civile UE – Moldova se vor încheia cu adoptarea unei declarații comune, care va fi publicată și online.